Recension av sunbird.se

Sunbird har över 7 års erfarenhet av att öka företags försäljning med marketing online. Bakom Sunbird står Nils. Det här är en webbyrå som klarar både webbdesign och SEO. Jag bestämde mig för att ta ett litet samtal med Nils för att få veta mer.

Hur ser din erfarenhet av SEO ut?
Jag började 2012 med SEO. Jag hade byggt egna sajter och hade ett eget intresse av det och blev duktig på det. Sedan har det vuxit organiskt och det har gått från att hjälpa familj och vänner till att jobba med många olika företag, stora och små.

Skulle du säga att du är specialist på ett särskilt område?
Jag jobbar med alla områden.

Kan du ta hand om hela processen med bygge av hemsidor och länkar?
Precis, det är egentligen vår specialitet. Vi tar hand om allting från design, kod till text och allt externt arbete.

Kan du garantera position ett hos Google för utvalda nyckelord?
Bra fråga, frågan som alla vill ha svar på. Garantera kan man aldrig göra däremot jobbar vi mot det och i nästan alla fall lyckas vi. Sett till meriterna kan jag nästan garantera det.

Hur uppdaterar du kunden om resultat och utveckling?
Den primära mätsiffran för mig är trafik som köper. I slutändan handlar det om hur många nya kontaktförfrågningar man får och hur dessa ökar över tid. Sedan så kollar vi positioner på sökord men det är egentligen mer som ett stöd. I slutändan är det trafiken och försäljningen som är avgörande.

Hur ser din prismodell ut?
Vi tar primärt betalt efter resultat. Det utgår från placeringar. Vi tar ingen kickback på försäljning.

Hur håller du koll på uppdateringar och nyheter från Google?
Jag följer en del av de så kallade gurusarna.

Vad skulle du säga är lyckad SEO?
Lyckad SEO är när man ökar trafiken och samtidigt ökar andelen som kontaktar dig. Så att man i slutändan får en ökad omsättning.

Har du ett särskilt projekt som du är stolt över?
Det finns många projekt som jag är väldigt nöjd med. Jag har ju jobbat med vissa lika länge som jag har gjort SEO och där vi fortfarande når 100+ procent i tillväxt. Det är jag väldigt glad över.

Har du något stort misslyckande i din SEO-karriär?
Misslyckande är ju oundvikligt. Ibland måste man chansa. Jag skulle inte säga att det finns misstag egentligen. Det handlar mer om grejer man kunde ha gjort bättre. Det handlar framförallt om förväntningar. Det vill säga kundens förväntningar. Man kanske inte är tillräckligt tydlig med att säga att det här kommer att ta tid. Men inget misslyckande inom SEOn vi har aldrig blivit straffade för någonting.

Har du någon SEO-regel?
Min huvudregel är att man ska tänka på användaren. Alltså att besökaren som landar på din sida gillar det han ser. Lyckas man med det är man säker för framtiden.

Varför ska företag välja att jobba med dig?
Vi jobbar väldigt resultatinriktat. Vi erbjuder ett nära samarbete som är transparent.

 

Om du vill höra hela intervjun kan du klicka på ljudklippet!


Det här recensionen är till för ge mer information och reflekterar SEO granskas redaktörs personliga åsikt. Den ska inte ses som en rekommendation att jobba med eller inte jobba med detta företag.

 


Har du en hemsida?
Jag kan hjälpa dig med texter som kan leda till nya kundkontakter och fler säljtillfällen.

LoyalWriter

Rebecca
Erfaren webbskribent
Kontakta mig