Några länktips…

Vi vet alla att det där med länkar fortfarande är väldigt viktigt då man vill få en sajt att röra sig uppåt i sökresultaten för utvalda nyckelord. Men på grund av alla usla länkbygge-metoder så har Google gång på gång fått dra åt svångremmen vilket har lett till att mycket av det som fungerade för några år sedan numera inte alls ger någon länkjuice. Här är några länktips som kan vara bra att tänka på då du vill bygga backlinks till dina sidor…

Det är kvalitet som gäller – Det här är numera ett faktum. Glöm bort det där med att peppra din sajt med en massa länkar som kommer från samma källor. En länk från kvalitetsinnehåll som ligger på en seriös sajt kan vara värd hundra lågkvalitetslänkar.

Manuellt bygge – Man kan ju tycka att det där med att manuellt bygga länkar borde vara bra eftersom man då kan säkra sig om att det blir kvalitetslänkar men det här är inte alltid sant. Det bästa är faktiskt när man får länkar från oberoende sajter och personer som tycker att det som man har publicerat är så himla bra. Visst ska man fortsätta med ett kvalitativt manuellt bygge av backlinks men det kan också vara klokt att investera i ett riktigt bra stycke text eller en nyhet som kan spridas i sociala medier och delas på olika sajter.

Undvik spam – Så länge som du håller dig till bra källor och länkar från ett innehåll som är relevant och som kommer från relaterad sida så behöver du inte oroa dig för att din länk ska ses som spam. Detta inte ens när den kommer från sajter som tillhör bloggnätverk och artikelkataloger. Du kanske inte får samma styrka i länken som då den kommer från en oberoende sajt men den kommer i varje fall inte att skada din hemsida för det är legitimt att själv publicera innehåll med länkar till sin egen sajt.

Sociala kanaler – Missa inte kraften i sociala kanaler och av att sprida ditt innehåll till vänner och deras bekanta. Det här kan leda till många naturliga länkar som är guld värda för din hemsida.

 


Har du en hemsida?
Jag kan hjälpa dig med texter som kan leda till nya kundkontakter och fler säljtillfällen.

LoyalWriter

Rebecca
Erfaren webbskribent
Kontakta mig